Foto: F64
Rīgas svētku programmu sestdien, 18. augustā kuplina arī retro automobiļu salidojums Biķerniekos, bet pēc parādes senie spēkrati bija vērojami arī Rīgas ielās.

Šogad pasākums tiek svinēts ar īpašu vērienu, jo vienlaikus tiek atzīmēta Latvijas Antīko automobiļu kluba (AAK) 40. gadskārta. Kopumā pasākumā piedalās ap 150 seno automobiļu un motociklu

Seno spēkratu parādes dalībnieki un viesi izvēlēti tā, lai pēc iespējas spilgtāk atainotu pagājušā gadsimta seno spēkratu attīstību Latvijā un pasaulē. Daudzi no pasākuma dalībniekiem ir īstas retro tehnikas pērles, kuras ikdienā netiek nodotas publikas apskatei, piemēram, motocikli "Douglas EW-350" (1926. g.) un "FN - Sport Special" (1935.), kā arī "Oldsmobile 30A" (1923.) un "Buick Six" (1929.). Seno spēkratu saiets tradicionāli ir starptautisks pasākums, arī šogad tajā piedalīsies retro tehnikas entuziasti no Lietuvas un Igaunijas.

Pēc izbrauciena Biķernieku trasē un dižošanās Rīgas ielās, parāde devusies pārbraucienā uz Cēsīm, kur no plkst.17:00 tie būs apskatāmi Cēsu vecpilsētā.

Pēc brauciena pa Biķernieku trasi šie senie spēkrati devās parādē uz pilsētas centru, Kalpaka bulvārī:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!