Foto: Publicitātes foto
Svētdien, 15. jūlijā, jau no agra rīta Biķernieku trasē notiks tradicionālais senlietu restauratoru un kolekcionāru saiets, kuru organizē Latvijas Antīko automobiļu klubs sadarbībā ar Biķernieku komplekso spora bāzi (BKSB) un Rīgas Motormuzeju.

Jau vairāk nekā trīsdesmit gadu šādi saieti notiek Ikšķilē, bet nu jau otro gadu tas norisinās cilvēkiem ērtāk pieejamā un plašākā vietā – Biķernieku trasē uz starta - finiša taisnes. Turpat blakus atrodas atjaunotā un tikai pagājušās nedēļas nogalē atklātā trases starta - finiša māja.

Šo saietu dēvē arī par dzelžu jeb krāmu tirgu. Tā ir iespēja ne tikai satikt hobija biedrus, dalīties pieredzē par dažādu priekšmetu restaurāciju, bet arī mainīties un papildināt savas kolekcijas ar jauniem eksponātiem. Uz šiem tirgiem nāk arī tādi cilvēki, kas prot plašajā un neiedomājami daudzpusīgajā piedāvājuma klāstā atrast sev vērtīgu un sadzīvē noderīgu auto vai moto detaļu, gleznu, preses izdevumu, goda zīmi, medaļu, vāzi vai ko citu.

Lai sagatavotos pasākumam un lai ierīkotu vietu savām mantām, tirdziņa dalībnieki aicināti ierasties Biķernieku trasē jau sestdien no pulksten 17, bet apmeklētāji tiks gaidīti svētdien jau no agra rīta – jau no apmēram pulksten 7. Nokļūšana pasākuma teritorijā būs no S.Eizenšteina ielas puses caur 8. vārtiem (aiz BKSB biroja ēkas, S.Eizenšteina ielā 2/4). Ieejas maksa – Ls 0,50.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!