Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Audi" izstrādājusi ierobežotas sērijas "A1 quattro" modifikāciju, kas nākamgad tiks izgatavota tikai 333 eksemplāros. Šis automobilis īpaši neatšķirsies no "Audi A1 Clubsport quattro" koncepta, kas tika prezentēts šāgada sākumā.

"Audi A1 quattro" aprīkots ar divlitru turbopūtes benzīna dzinēju, kas attīsta 256 zirgspēku jaudu un 350 ņūtonmetru griezes momentu. Motors sajūgts ar sešpakāpju mehānisko pārnesumkārbu, bet pilnpiedziņu šajā automobilī nodrošina elektrohidrauliskais viskosajūgs.

Rezultātā sportiskais hečbeks līdz 100 km/h paātrinās 5,7 sekundēs un maksimāli sasniedz 245 km/h. Tādējādi dinamikas ziņā "Audi A1 quattro" ir ātrāks par "MINI John Cooper Works" (6,5 s līdz 100 km/h) un "Citroen DS3 Racing" (arī 6,5 s līdz 100 km/h).

Salīdzinājumā ar standarta "Audi A1" hečbeku jaunā "quattro" modifikācija atšķiras ar paplašinātu riteņu šķērsbāzi, citāda regulējuma balstiekārtu. Turklāt elektronisko braukšanas stabilizācijas sistēmu šajā automobilī var atslēgt daļēji vai pilnībā. Vēl tam ir citāda regulējuma stūres sistēma un spēcīgākas bremzes.

Vizuāli "Audi A1 quattro" atšķirsies ar agresīvāka veidola priekšējo buferi un lielāku spoileri aizmugurē, divām izplūdes sistēmas izejām un oriģināla dizaina 18 collu riteņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!