Foto: Itar-Tass/Scanpix

Kompānija "AvtoVAZ" paziņojusi par pirmo "Lada Granta" sedanu atsaukumu. Defektu atklāja kāds dīlera centrs, kas veica izmēģinājuma braucienu ar kādu no pirmajā partijā saražotajiem spēkratiem. Tādējādi atsaukums skar vairākus simtus "Lada Granta" automobiļu, no kuriem daļa ir jau pārdoti, bet atlikusī daļa – atrodas autodīleru noliktavās.

"Lada Granta" tika atklāta nepieciešamība pēc papildus hermetizācijas vadu mezglam. Kā norāda ražotājs, šobrīd jau tiek veidots klientu pieraksts dīleru salonos defekta novēršanai. "AvtoVAZ" norāda, ka procedūra nav tehniski sarežģīta un neaizņems daudz laika. Atklātais defekts klientu automobiļiem tiks novērsts bez maksas. Tāpat šī nepilnība tiks novērsta arī tiem "Lada Granta" pirmās saražotās partijas eksemplāriem, kas vēl atrodas noliktavās.

Šī jaunā modeļa ražošana tika uzsākta pērnā gada novembrī, bet šomēnes pie markas izplatītājiem nonāca ceturtdaļa no iepriekš pasūtinātajiem automobiļiem. Jau ziņots, ka līdz Krievijā veikti jau 10 tūkstoši "Lada Granta" pasūtinājumu.

Atgādinām, ka "Lada Granta" ir markas jaunākais un lētākais modelis, kas izgatavots uz "Kalina" bāzes. Krievijā tas maksā no 229 tūkstošiem rubļu (3 985 latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!