Foto: Publicitātes foto
Britu jaunais autoražotājs "Eterniti Motors" prezentējis savu pirmo modeli "Hemera", ko pozicionē kā "pasaulē pirmo superdžipu". Lai arī pagaidām šis modelis ir būtiski pārveidots "Porsche Cayenne", ar laiku kompānija sola savus modeļus izstrādāt "no nulles".

Par savu pirmo modeli "Hemera" briti joprojām sniedz samērā nepilnu informāciju. Spriežot pēc viscaur aiztumšotajiem logiem izstādes eksponātam, tas pagaidām ir tikai dizaina koncepts. "Eterniti Motors" atklāj, ka viņu modelis izgatavots uz "vismodernākās "Vokswagen" koncerna apvidus auto platformas" (visticamāk, "Porsche Cayenne") un ir aprīkots ar 620 zirgspēku jaudīgu 4,8-litru V8 biturbo dzinēju. "Superdžips" būs spējīgs paātrināties līdz 288 km/h.

Tāpat "Eterniti Motors" atklāj, ka viņu modelī tiks būtiski modernizēta donora šasija, bet virsbūves paneļi būs izgatavoti no oglekļa šķiedras. Automobiļa salona aizmugurējais sēdeklis un vieta tā pasažieriem būs kā limuzīnā. Turklāt šiem pasažieriem būs pieejamas dažādas komforta un izklaides ierīces, tostarp ledusskapis un "iPad" planšetdatori.

Ražošanā "Eterniti Hemera" nonāks nākamgad Lielbritānijā. Tā cena būs no 170 tūkstošiem eiro, ražotājs sniegs trīs gadu garantiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!