Foto: Publicitātes foto

Rumāņu autoražotāja "Dacia" jaunākais modelis "Lodgy", kas oficiāli prezentēts šobrīd notiekošajā Ženēvas autoizstādē, pirmais markas piedāvājumā iegūs multimediju sistēmu "Media Nav" un Eiropas tirgū maksās no 9 900 eiro.

"Dacia" norāda, ka "Lodgy" nosaukums aizgūts no angļu valodas vārda "lodge", tādējādi uzsverot spēkrata praktiskumu. Automobilis ir 4,5 metrus garš un 1,75 metrus plats. Tas būs pieejams kā piecvietīgā, tā arī septiņvietīgā konfigurācijā. Ražotājs apgalvo, ka "Lodgy" ir šajā segmentā ar vislielāko brīvās vietas telpu trešās sēdekļu rindas pasažieriem, kājām nodrošinot 144 mm brīvas vietas, bet no grīdas līdz griestiem – 866 mm.

Trešo sēdekļu rindu, kurai ir arī "Isofix" fiksatori, var nolocīt vai arī pilnībā izņemt. Septiņvietīgajā variantā "Dacia Lodgy" bagāžas nodalījuma tilpums ir 207 litri. Izņemot trešo sēdekļu rindu, bagāžā būs 827 litru telpa, bet nolaižot arī otrās sēdekļu rindas atzveltnes – līdz pat 2 617 litru.

"Dacia Lodgy" būs pieejams ar kādu no diviem benzīna dzinējiem: 1,6-litru atmosfērisko motoru (105 ZS) vai 1,2-litru turbopūtes agregātu (115 ZS). Tāpat pieejams arī 1,5-litru dīzeļdzinējs, kas atkarībā no versijas attīsta 90 vai 110 ZS.

Būtisks jaunums šajā modelī ir multimediju sistēma "Media Nav", kas ir pirmais tamlīdzīgais piedāvājums "Dacia" modeļiem. Šai sistēmai ir septiņcollu skārienjutīgs ekrāns un "Navteq" karšu navigācija. Šī sistēma vēlāk gaidāma arī citos "Dacia" modeļos.

Jaunais modelis netiks montēts Rumānijā, kā pārējie "Dacia" spēkrati, bet gan Marokā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!