Foto: Publicitātes foto
Kompānija "Porsche" publicējusi oficiālo informāciju un attēlus ar jauno "911 Carrera" un "911 Carrera S" modeli (991 – rūpnīcas indekss), kas būs pasaulē pirmais sērijveida vieglais automobilis ar septiņpakāpju mehānisko pārnesumkārbu. Automobilis tiks prezentēts septembrī notiekošajā Frankfurtes autoizstādē.

Lai arī automobilis ir līdzīgs līdzšinējās paaudzes modelim, tam neesot neviena kopīga virsbūves paneļa. Jaunajam auto būs par 100 mm pagarināta riteņu – līdz 2450 mm. Tā ir pirmā reize pēdējo 48 gadu laikā, kad tiek pagarināta "Porsche 911" riteņu garenbāze. Tas darīts tamdēļ, lai paredzētu vietu hibrīda spēka agregātam, kas šim modelim plānota 2016. vai 2017.gadā. Tāpat "Porsche 911" modelim ir paplašināta priekšējo riteņu šķērsbāze, izstrādāta jauna aizmugurējās balstiekārtas konstrukcija un uzstādīts elektromehāniskais stūres pastiprinātājs.

Jaunā "Porsche 911" virsbūves konstrukcijā izmantots tērauds un alumīnijs, tādējādi tā ir par 45 kilogramiem vieglāka nekā līdzšinējam modelim. Automobiļa pašmasa pagaidām netiek atklāta.

"Porsche 911 Carrera" tiks komplektēts ar 350 zirgspēku jaudīgu 3,4-litru sešcilindru opozītmotoru, kas aizgūts no "Boxster S" modifikācijas. Automobilis iegūs pasaulē pirmo septiņpakāpju mehānisko pārnesumkārbu, bet par papildus samaksu – septiņpakāpju sekvenciālo "PDK" transmisiju ar diviem sajūgiem.

Versijā ar "PDK" pārnesumkārbu "Porsche 911 Carrera" līdz 100 km/h paātrināsies 4,6 sekundēs (komplektācijā ar "Sport Chrono Pack" – 4,4 sekundēs). Vidējais degvielas patēriņš – 8,2 litri uz 100 km, kas ir par 1,6 litriem mazāk nekā līdzšinējam modelim. CO2 izmešu daudzums izplūdē – 194 g/km.

Savukārt "Porsche 911 Carrera S" aprīkots ar 400 zirgspēku jaudīgu 3,8-litru opozītmotoru. Komplektācijā ar "PDK" transmisiju tas līdz 100 km/h paātrināsies 4,3 sekundēs (ar papildus aprīkojumā pieejamo "Sport Chrono Pack" – 4,1 sekundē). Vidējais degvielas patēriņš – 8,7 litri uz 100 km, kas ir par pusotru litru mazāk nekā agrāk.

Visas jaunā "Porsche 911" modifikācijas iegūs dzinēja "Start&Stop" sistēmu un bremžu enerģijas rekuperācijas sistēmu.

Tirdzniecībā jaunais modelis nonāks nākamā gada sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!