Foto: Publicitātes foto
Kompānija "Audi" pašlaik notiekošajā Ženēvas autoizstādē prezentējusi jaunās paaudzes "Audi A3" trīsdurvju hečbeku, kas jau drīzumā nonāks arī tirdzniecībā. Pirmie šī modeļa eksemplāri pie klientiem nonāks šovasar.

"Audi A3" kopgarums ir 4 237 milimetri, bet riteņu garenbāze – 2 601 mm. Tādējādi automobiļa kopgarums ar līdzšinējo paaudzi praktiski nav mainījies, bet riteņu garenbāze pieaugusi par 23 mm. Bagāžas nodalījuma tilpums – 365 litri.

"Audi A3" izgatavots uz "Volkswagen" koncerna jaunās modulārās platformas MQB. Virsbūves konstrukcijā izmantots kā tērauds, tā arī alumīnijs (piemēram, motora pārsegs un priekšējie spārni). Alumīnija izmantošana tērauda vietā ļāvusi masu samazināt par deviņiem kilogramiem. "Audi A3" pašmasa atkarībā no versijas ir no 1 175 kilogramiem.

Eiropas tirgū jaunais "Audi A3" būs pieejams ar kādu no diviem benzīna dzinējiem: 1,4-litru turbopūtes motoru ar 122 ZS (200 Nm) un 1,8-litru turbopūtes agregātu ar 180 ZS (250 Nm). Standartā dzinējs tiek sajūgts ar sešpakāpju mehānisko pārnesumkārbu, bet par papildus samaksu – ar septiņpakāpju sekvenciālo "DSG" transmisiju. Vēl "Audi A3" modelim būs pieejams divlitru dīzeļmotors ar 150 ZS un 320 Nm. Vidēji šāds automobilis patērēs 4,1 litru uz 100 km.

Automobiļa aprīkojums paredz pašbloķējošā diferenciāļa elektronisko imitāciju, adaptīvo balstiekārtu, aktīvo kruīza kontroli, septiņcollu ekrānu, jaunas paaudzes multimediju sistēmu MMI u.c. ierīcēm.

Vācijā jaunais "Audi A3" maksās no 21 600 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!