"Mercedes-Benz" drīzumā notiekošajā Pekinas autoizstādē prezentēs sportiska universāļa prototipu "Shooting Brake Concept". Koncepts pagaidām kalpo kā dizaina vēstnesis topošajam jaunajam "CLS" modelim, bet pašreizējā izpildījumā sērijveida ražošanas gadījumā konkurētu ar "BMW" 5.sērijas "Gran Turismo".

"Mercedes-Benz Shooting Break Concept" automobilis ir nedaudz lielāks par E-klases universāli, tā kopgarums ir 4,96 metri. Universāļa dizains ieturēts markas jaunajā dizaina stilā un, gaidāms, tamlīdzīgi izskatīsies arī jaunā "Mercedes-Benz" četrdurvju kupeja "CLS".

No sērijveida E-klases universāļa "Shooting Break Concept" atšķiras ar augstu centrālo konsoli, kas simetriski sadala salonu un atdala aizmugurējo sēdekli divās daļās. Tāpat spēkratam ir panorāmas stikla jumts, citāds priekšējais panelis, bet bagāžas nodalījums ir iztapsēts ar ādu.

Pekinas autoizstādei paredzētais koncepts aprīkots ar 3,5-litru sešcilindru benzīna dzinēju, kas attīsta 306 zirgspēku jaudu un 370 Nm griezes momentu. Motors sajūgts ar septiņpakāpju automātisko "7G-Tronic" pārnesumkārbu un ir aprīkots ar "Start&Stop" sistēmu.

Vai tamlīdzīgs automobilis nonāks arī sērijveida ražošanā, pagaidām netiek atklāts. Gaidāms, ka visupirms sērijveidā nonāks līdzīga dizaina jaunais "CLS", bet vēlāk – šim prototipam līdzīgs sportisks universālis konkurencei ar "BMW" 5.sērijas "Gran Turismo".

Apskati lietotu "Mercedes-Benz" pārdošanas sludinājumus

Piedāvājam noskatīties video ar "Mercedes-Benz Shooting Break Concept". Spiediet peles klikšķi uz tālāk redzamā attēla, lai aktivizētu video straumējumu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!