Foto: Publicitātes attēli

Kompānija "Volvo", kuras zīmola kodols izseni ir "drošs auto", spiests pastāvīgi ieviest jauninājumus drošības jomā, lai uzturētu savu "pievienoto vērtību" salīdzinājumā ar citām markām. Ženēvas autoizstādē prezentētais "Volvo V40" būs pirmais sērijveida auto, kam uzstādīts drošības spilvens gājējiem.

Drošības spilvens gājējiem iebūvēts zem priekšējā vējstikla. Sadursmes gadījumā ar gājēju, tas izšausies un pacels uz augšu arī motora pārsegu, tādējādi mazinot traumatisma iespēju, atsitoties pret motora telpas elementiem.

Šāds aprīkojums "Volvo V40" automobilī būs pieejams līdz ar gājēju atpazīšanas sistēmu. Tā ar speciālu radaru un video kameras palīdzību satiksmē atpazīst gājējus un patstāvīgi nobremzē automobili, ja vadītājs nereaģē uz gaidāmajām briesmām. Ja sadursme tomēr notiek, tad gājēja traumatismu mazinās iepriekšminētais gaisa spilvens.

Ja video neizdodas noskatīties iegultā veidā, aplūkojiet to šeit!

Atgādinām, ka "Volvo V40" tika prezentēts pašlaik notiekošajā Ženēvas autoizstādē. Tas ir jauns hečbeks, kas markas piedāvājumā tiks pozicionēts starp "C30" un "V60" modeli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!