Foto: Publicitātes attēli

Koncerna "Volkswagen" (VW) ģenerālmītnē Volfsburgā (Vācija) prezentēta modulārā platforma "Modularen QuerBaukasten" (MQB), kas tiks izmantota jaunās, septītās paaudzes "VW Golf" pamatā, kā arī vēl 60 jaunu, dažādu VW koncerna marku modeļu pamatā.

Jaunā modulārā platforma, kurā dzinējs novietojams šķērseniski, ļaus izgatavot atšķirīga garuma, platuma, virsbūves tipa, kā arī riteņu garen- un šķērsbāzes auto modeļus. Tāpat MQB ļaus inženieriem ievērojami samazināt automobiļa masu salīdzinājumā ar līdzšinējiem modeļiem. Piemēram, septītās paaudzes "VW Golf" svērs tikpat cik šī modeļa ceturtajā paaudzē (t.i., nedaudz virs 1100 kg), tajā pašā laikā nodrošinot augstāku pasīvās drošības līmeni.

Vēl MQB platformas modeļiem varēs pielāgot plašu dzinēju gammu, tostarp 800 kubikcentimetru dīzeļmotoru un 1,2-litru benzīna dzinēju. VW norāda, ka MQB ļaus vienkāršot automobiļu ražošanas procesu visās koncerna rūpnīcās. Pateicoties jaunajai platformai, uz viena un tā paša konveijera varēs montēt dažādu klašu un marku modeļus.

Jaunās paaudzes "VW Golf" tiks prezentēts šoruden notiekošajā Parīzes autoizstādē. Gaidāms, ka hečbekam tiks piedāvāti ne tikai četru, bet arī trīs cilindru dzinēji. Tāpat nav izslēgts, ka modelis iegūs pilnpiedziņas, hibrīda un elektrisko versiju. Tirdzniecībā septītās paaudzes "VW Golf" nonāks gada beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!