Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Škoda" martā notiekošajā Ženēvas autoizstādē prezentēs Eiropas versiju mazcenas sedanam "Škoda Rapid", kas pērnā gada rudenī nonāca Indijas tirgū. Kā norāda vācu "Auto Motor und Sport", šajā reģionā "Škoda Rapid" maksās no 13 tūkstošiem eiro.

Būtībā "Škoda Rapid" ir pārveidots "Volkswagen Polo" sedans. Abiem modeļiem ir vienādi gabarīti: kopgarums – 4386 mm; platums – 1699 mm; augstums – 1466 mm; bet riteņu garenbāze – 2552 mm. Bagāžas nodalījuma tilpums – 460 litru.

Eiropas versijā "Škoda Rapid" dizains maz atšķirsies no šobrīd Indijas tirgū pieejamās modifikācijas. Gaidāms, ka izmaiņas skars tikai aizmugurējie lukturi un radiatora dekoratīvais režģis.

Pēc provizoriskas informācijas, "Škoda Rapid" būs pieejams ar 1,2- un 1,4-litru turbopūtes benzīna dzinējiem ar attiecīgi 85 un 122 zirgspēku jaudu. Tāpat iespējams, ka Eiropas versijā sedans iegūs arī viena litra trīscilindru benzīna motoru, kas debitēja "VW up!" modelī. Savukārt no dīzeļdzinējiem "Škoda Rapid" iegūs 1,6- un divu litru agregātus.

Atgādinām, ka versijā Indijai "Škoda Rapid" tiek piedāvāts ar 1,6-litru benzīna un dīzeļa dzinēju, kas abos gadījumos attīsta 105 ZS. Motori sajūdzami ar piecpakāpju mehānisko vai sešpakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!