Internetā publicēti attēli no mākslas filmas "Diktators" uzņemšanas laukuma, kurā redzami apzeltīti bruņu džipi, kādus tirgo Latvijā bāzētā kompānija "Dartz". Šīs filmas galvenais varonis un scenārija līdzautors ir Saša Barons Koens, kurš skatītājiem labāk pazīstams ar "Ali G", Borata un Bruno tēlu.

Šajā filmā tiks izmantoti variāki "Dartz Prombron" bruņotie apvidus automobiļi, kuru virsbūve, visticamāk, ir pārvilkta ar zelta toņa līmplēvi. Standarta versijā šis automobilis spējīgs izturēt šāvienus no Kalašņikova tipa automāta, ir aprīkots ar aptuveni 400 zirgspēku jaudīgu V8 benzīna dzinēju, spēj paātrināties līdz 180 km/h un maksā no 225 tūkstošiem ASV dolāru (ap 100 tūkst. latu).

Jau ziņots, ka filmas "Diktators" pirmizrāde notiks nākamā gada maijā. Filma balstīta uz romānu "Zabibah and the King", kas 2000.gadā ieguva plašu popularitāti Irākā. Romāna autors izmanto pseidonīmu "The Author" ("Autors"), taču tiek uzskatīts, ka tā tapšanā lielu lomu spēlējis Irākas bijušais prezidents Sadams Huseins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!