Foto: Publicitātes foto

Krievu autoražotājs "AvtoVAZ" pašlaik notiekošajā Leipcigas autoizstādē, Vācijā, prezentējis "Lada Granta" modeli un paziņojis, ka tas būs pieejams arī Eiropas tirgū. Šajā reģionā tas būs pieejams gada beigās vai nākamā gada sākumā un maksās no 5 800 eiro.

Automobilis atbildīs "Euro 5" ekoloģiskajām normām un jau standartā būs aprīkots ar gaisa kondicionētāju. Par papildus samaksu pieejama navigācijas sistēma, elektroniskā braukšanas stabilitātes sistēma, sānu drošības spilveni u.c. "Lada Granta" būs pieejams ar 1,6-litru astoņvārstu benzīna dzinēju, kas atkarībā no versijas attīsta 80, 90 vai 98 ZS jaudu. Tāpat plānots 16 vārstu 1,4-litru motors.

Uz Leipcigas autoizstādi "Lada Granta" sedans tika nosūtīts, lai noskaidrotu eiropiešu domas par to. "Interesanti, cik pieprasīts "Granta" būs Eiropā, jo šeit daudz populārāki ir universāļi un hečbeki. Tomēr izstādes apmeklētāji sajūsminās par bagāžnieka ietilpību, kas mūsos raisa optimismu," ražotāja preses paziņojumā norāda "Lada Granta" projekta vadītājs Vasīlijs Batiščevs.

"AvtoVAZ" atklāj, ka plāno ieviest arī "Lada Granta" modifikāciju ar gāzes iekārtu, kas ar pilnu tvertni ļaus nobraukt ap 1200 kilometru, t.i., no viena Vācijas gala līdz otram. To "AvtoVAZ" piedāvās kā alternatīvu Eiropā populārajiem dīzeļdzinēja automobiļiem.

Vācijā ik gadu tiek realizēts aptuveni pusotrs tūkstotis "Lada" automobiļu, no kuriem vairums ir "4x4" modelis ("Ņiva").

Šobrīd "Lada Granta" modelim tiek veikta sertifikācija atbilstībai Eiropas Savienības normām.

Jau ziņots, ka "Lada Granta" ir šīs markas mazcenas modelis, kas piedāvājumā aizstāj klasiskos žiguļus. "Lada Granta" izgatavota uz "Kalina" modeļa bāzes un ir tā samazināto izmaksu versija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!