Zviedru autoražotāja "SAAB" bijušais īpašnieks – amerikāņu koncerns "General Motors" (GM) – paziņojis, ka neļaus ar savām tehnoloģijām rīkoties ķīniešu kompānijām, kuras plāno iegādāties finansiālajās grūtībās nonākušo "SAAB".

Kā vēsta izdevums "The Detroit Free Press" ar atsauci uz GM pārstāvjiem, "SAAB" īpašnieka maiņas gadījumā amerikāņu koncerns iesaldēs līdzšinējās tehnoloģiju licences un pārtrauks ASV montētā "SAAB 9-4X" apvidus auto piegādes.

"Neskatoties uz to, ka GM ir atvērts sadarbībai atsevišķu komplektējošo detaļu piegāžu jomā, kompānija nav ar mieru pagarināt esošās tehnoloģiju licences vai piegādāt samontētos "SAAB 9-4X" automobiļus gadījumā, ja "SAAB" nomainīs īpašnieku. Šāds lēmums pieņemts tāpēc, ka citādi tas neatbildīs GM akcionāru interesēm," amerikāņu koncerna vadību citē izdevums "The Local".

Tādējādi GM radījis draudus "SAAB" glābšanai no finansiālajām grūtībām un veiksmīgai restrukturizācijai. Savukārt pašreizējā "SAAB" īpašnieka "Swedish Automobile" vadītājs Viktors Millers paziņojis, ka GM lēmums rada nepieciešamību meklēt jaunas "SAAB" problēmu risinājuma iespējas.

Nesen "Swedish Automobile" piekrita pārdot "SAAB" marku divām Ķīnas kompānijām – "Pang Da Automobile" un "Zhejiang Youngman". Šis darījums būtu noticis par 100 miljoniem eiro. Iepriekš tika plānots, ka šis darījums tiks noslēgts pēc tam, kad tiks saņemta nepieciešamo valsts iestāžu (tostarp Ķīnas) atļauja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!