Foto: Publicitātes attēli
Koncerns "General Motors" (GM) atteicies atbalstīt kārtējo iespējamo darījumu ar ķīniešiem, šoreiz piesaistot kādu Ķīnas banku kā investoru un līdzīpašnieku, lai glābtu "SAAB" marku.

Kā aģentūrai "Reuters" atklājis kompānijas "Swedish Automobile N.V." vadītājs Viktors Millers, pastāv vēl viens variants, kā glābt "SAAB" marku, tomēr detalizētāku informāciju par to atklāt nevēlējās.

Iepriekš tika plānots, ka "SAAB" marku par 100 miljoniem eiro iegādāsies divas Ķīnas kompānijas – "Zhejiang Youngman" un "Pang Da". Tomēr koncerns GM, kuram joprojām ir "SAAB" privilēģiju akcijas, paziņoja, ka neļaus ķīniešiem rīkoties ar savām tehnoloģijām, kas izmantotas "SAAB 9-4X" apvidus automobilī.

Kā alternatīvu iepriekšminētajam darījumam amerikāņu koncernam piedāvājā "Pang Da" un kādas Ķīnas bankas investīcijas "SAAB" ražotājā. Bija plānots, ka ar šīm investīcijām pietiks, lai zviedru autoražotājs nomaksātu savus parādus par novembri un decembri. Tāpat tika paziņots, ka par pilnīgu "SAAB" markas pārdošanu runas vairs nav. Pēc provizoriskas informācijas, ķīnieši iegūtu mazāk par 50 procentiem "SAAB" akciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!