Francijas autobūves kompānija "Renault", Japānas "Nissan Motor Co." un Vācijas "Daimler" šodien paziņoja par alianses izveidošanu, lai savstarpēji apmainītos ar kapitālu un tehnoloģijām, tādējādi cenšoties pārvarēt ekonomikas lejupslīdi.

Darījums paredz, ka "Renault" un "Nissan" iegūs 3,1% "Daimler" akciju, kamēr Vācijas autoražotājs savā īpašumā iegūs 3,1% "Renault" un "Nissan" akciju.

Visi trīs autoražotāji arī vienojās sadarboties, lai izstrādātu tehnoloģijas kompaktklases automašīnu, dzinēju un vieglā komerctransporta ražošanai.

Vācijas autorūpniecības nozares eksperti uzskata, ka, sadarbojoties ar "Renault", "Daimler" izstrādes izmaksas varētu samazināt par 600 miljoniem eiro (421,6 miljoniem latu).

"Renault" jau pirms 11 gadiem izveidoja aliansi ar "Nissan", lai dalītos ar rezerves daļām un rūpnīcām visā pasaulē. Francijas autoražotājam pieder 44,3% "Nissan" akciju.

"Nissan", piemēram, ražo "Renault Sandero" modeļus savā rūpnīcā Dienvidāfrikā, kamēr "Renault" būvē "Nissan" modeļus Brazīlijā. Abas kompānijas kopīgi izveidojušas arī rūpnīcu Indijā.

"Renault", "Nissan" un "Daimler" kopīgais pārdošanas apjoms pērn veidoja 7,22 miljonus automašīnu, salīdzinot ar Vācijas "Volkswagen" un Japānas "Suzuki" alianses pārdotajiem 8,6 miljoniem vienību un "Toyota" pārdotajiem 7,8 miljoniem automobiļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!