Foto: Publicitātes foto

"SAAB" markas cienītājiem izdevies izglābt pēdējo šī zviedru autoražotāja izgatavoto spēkratu – "9-3 Griffin" sedanu. Nepieciešamos līdzekļus tā iegādei izdevies savākt, pateicoties "SaabsUnited" portāla apmeklētāju ziedojumiem.

Pēdējais izgatavotais "SAAB" ir baltas krāsas sedans, kas aprīkots ar 180 zirgspēku jaudīgu dīzeļdzinēju un sešpakāpju mehānisko pārnesumkārbu. Tam ir 17 collu riteņu diski, ādas salons, "Bose" audio sistēma, lietus sensors, novietnes sensori un oglekļa šķiedras dekoratīvie paneļi salonā.

Šis "SAAB 9-3 Griffin" automobilis pircējiem izmaksājis 331 850 zviedru kronu (26 182 lati). Pēc "SaabsUnited" pārstāvju vārdiem, akcijā izdevies savākt vēl vairāk līdzekļu, no kuriem starpība tiks atvēlēta markas muzejam.

Interesanti, ka šis automobilis rūpnīcā nemaz netika samontēts līdz galam. To februārī izdevās iegūt zviedru dīlerim "ANA Trollhattan" un pabeigt montāžu pašu spēkiem ar nu jau bijušo "SAAB" darbinieku palīdzību. Pēdējais no konveijera nonākušais "SAAB" tiks atdots markas muzejam.

Atgādinām, ka "SAAB" ražošana tika apturēta pirms gada parādu dēļ piegādātājiem. Kopš tā laika zviedru autoražotājam tā arī nav izdevies piesaistīt finanšu līdzekļus likviditātes atjaunošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!