Foto: stock.xchng
"Vienkārši par sarežģīto" – šādu moto izvirzījusi Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) savā 150. jubilejas gadā, tādēļ ceturtdien, 10. maijā, atraktīvākie RTU maģistranti un doktoranti satiksies konkursa "ResearchSlam" finālā, kur aizraujošā un viegli saprotamā veidā stāstīs par to, kā izgatavot 3D monitoru, kā iegūt enerģiju no koksnes skaidām un putekļiem, kas notiek ar ūdeni pilsētas cauruļvados un citām pētniecības tēmām, portālu "Delfi" informēja pasākuma organizatori.

Katra dalībnieka priekšnesumam būs atvēlētas 10 minūtes, kuru laikā jāspēj pēc iespējas vienkāršāk izskaidrot savu pētniecības jomu vai studiju virzienu. Pēc uzstāšanās tiks dotas piecas minūtes precizējošiem jautājumiem un atbildēm. Uzvarētāju noteiks žūrijas lēmums, taču arī skatītājiem un līdzjutējiem būs iespēja izvēlēties savu simpātiju.

Konkursa finālā piedalīsies RTU doktoranti Kaspars Siliņš, Kamila Gruškeviča, Krišs Osmanis, kā arī maģistranti Aleksejs Soboļevskis, Haralds Gribusts, Artis Linarts un Sandis Dejus. Pusfināla prezentāciju video, fināla tēmas un uzstāšanās kārtība apskatāma RTU mājaslapā.

Konkursantus vērtēs "Exigen Services Latvia" valdes priekšsēdētāja vietnieks Uldis Smilts, SIA "ABB" Zemsprieguma komponentu nodaļas eksperts Arno Grants, RTU Zinātņu prorektora vietnieks profesors Gatis Bažbauers un RTU Studentu parlamenta prezidents Juris Iljins. Žūrijas priekšsēdētājs – RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis.

Konkurss "ResearchSlam" RTU notiek pirmo reizi, to organizē RTU Doktorantūras skola sadarbībā ar RTU Zinātnes koordinācijas un informācijas nodaļu. Tā mērķis ir atklāt, kādus pētījumus un zinātnisko darbu veic RTU maģistranti un doktoranti, ieintriģējot un parādot, ka eksaktās zinātnes ir interesantas un aizraujošas.

Konkurss tiek organizēts divās atlases kārtās – atsevišķi maģistrantiem un doktorantiem, un fināla kārtā, kurā par "iPad" un citām vērtīgām balvām sacentīsies trīs maģistranti un trīs doktoranti. Konkursa balvu fonds – 2500 latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!